Mitä sanoo Tervo?

Jari Tervo puhuu suunsa puhtaaksi mediasta ja yhteiskunnallisen keskustelun tilasta.

Koko kansan, niin tolkun ihmisten kuin molempien ääripäiden tuntema Jari Tervo on mies paikallaan arvioimaan, miten kotimainen media on onnistunut eliitin vahtina ja yhteiskunnallisen keskustelun moderaattorina.

Satavuotiaan Suomen tarinassa media näyttelee yhtä pääosista, mutta juhlavuoden varjollakaan neljännelle valtiomahdille tuskin on luvassa kirjailijalta täysin puhtaita papereita. Verkon kiristyvä uutiskilpailu, tiedon luotettavuus ja rohkeus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ovat puntarissa, kun media-alalle luetaan välitodistusta.

Kannuksensa median kriitikkona Tervo on ansainnut pitkän kaavan kautta. Tervo on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 1995. Sitä ennen hän kävi Sanomien toimittajakoulun ja työskenteli kymmenen vuotta Ilta-Sanomien reportterina.

Viimeistään Uutisvuodosta ja kirjoistaan koko kansan tuntemaksi tullut Tervo ei ole kiertänyt myöskään yhteiskunnallisia keskusteluita kaukaa. Päinvastoin, Tervo on aktiivisesti osallistunut yhteiskunnassa vellovaan keskusteluun blogeillaan ja muun muassa Twitterissä – usein jo, kun muut vasta miettivät, mitä rohkenisivat sanoa.

Mitä sanottavaa kirjailija Tervolla on medialle?

Kirjailija Jari Tervo esiintyy 14.11. Mediapäivän iltapäivässä.

Kuva: Otava / Pekka Holmström.